Missie

Mijn missie is om bij te dragen aan betere jeugdhulp in Nederland; Dit houdt voor mij in; liefdevoller, toegankelijker en effectiever waardoor de hulp korter nodig is en hulpvragers sneller en op een fijne manier weer op eigen kracht verder kunnen.

Hoe kom ik aan deze missie? In de jaren dat ik in vaste dienst in de jeugdzorg werkte, eerst als groepsleider, later als jeugdbeschermer, heb ik veel veel mooie dingen gezien en meegemaakt. Maar jammer genoeg ook gezien hoe alle kennis en kunde, liefde en passie voor het werk voor de jeugd die deze hulp nodig heeft, belemmerd wordt door systemen, schotten, wachtlijsten, veel te veel administratie en bureaucratie. Al mijn ervaringen en nieuw opgedane kennis wil ik graag inzetten om professionals te inspireren, aan te moedigen en te coachen om meer vanuit hun hart te werken zodat ze kinderen, jongeren en gezinnen echt verder kunnen helpen.

Visie

Ik deel de visie van het holistische gedachtegoed; Dat we als mens een geheel zijn, lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Voor veel mensen kan dit wat zweverig klinken, terwijl het een mooi uitgangspunt is om veel struggles die je ervaart goed te begrijpen en wat de start is van het oplossen daarvan.

Molenaar 

Mijn achternaam is Molenaar en dit vind ik wel passend bij wat ik doe; Een molen draait met zijn wieken of met zijn rad, is in
beweging. Ieder leven is ook in beweging, het stroomt… Soms zit het mee, dan weer tegen. We hebben veel ervaringen opgedaan in ons leven en hierdoor hebben we vaak vaststaande overtuigingen. Overtuigingen in ons hoofd van hoe de wereld in elkaar zit en ook van wat we wel of niet kunnen.

Als je in het verleden een ervaring hebt opgedaan dat je het niet lukte om iets voor elkaar te krijgen, zal dat altijd in je achterhoofd meespelen bij nieuwe beslissingen en keuzes in je leven. Dit kan om hele simpele dingen gaan als het behangen van een muur, maar ook in relaties met anderen speelt dit een belangrijke rol. Ook je opvoeding maakt wie je bent, het maakt verschil in wat voor gezin je bent opgegroeid en onder welke omstandigheden. Je overtuigingen en ervaringen kunnen je ook blokkeren om al jouw mooie kwaliteiten naar boven te halen zodat je ze kan inzetten.

Als ‘Molenaar’ wil ik jou graag ondersteunen om jouw energie te laten stromen zodat je met zelfvertrouwen jouw kwaliteiten kunt gaan inzetten in je leven, zoals jij dat graag zou willen.